Shimano MTB sko

Shimano er i høj grad kendt for deres gear til cykler, men de er også dygtige til andre ting, herunder MTB sko, som vi kigger på nærmere på herunder.

Shimano har i øjetblikket tre serier indenfor MTB sko og dit valg afhænger af hvilken type cykling du er til. Læs om serierne XC-Racing, Enduro Trail og Gravity herunder.

Shimano XC-Racing

XC-serien er Shimanos MTB sko til konkurrencer og XC90 er topmodellen, som varmeformes efter lige netop dine fødder. De fleste af skoene i serien har en teknologi, de kalder Shimano Dynalast, som skulle give et mere effektivt tråd. Læs om Dynalast her. Skoene fra denne serie er lavet med henblik på at kunne give dig den absolut bedste tid på ruten og er derfor meget stive hvilket næppe gør dem til de mest behagelige sko at gå rundt i når du ikke sidder på cyklen.

Hvorfor vælge en sko fra XC-serien? Du skal vælge denne serie hvis du ønsker den absolut bedste sko til konkurrence hvor performance er vigtigst.

I XC-Racing serien findes disse modeller:

Læs mere om XC-Racing skoene her.

Shimano Enduro Trail

Skoene fra Enduro Trail-serien er mindre stive end XC-serien, og har samtidig mere beskyttelse hvilket giver dem lidt ekstra vægt. De er tilgengæld mere behagelige at have på – især når du ikke sidder på cyklen. De fleste af skoene i serien har hvad de kalder Torbal teknologi, som giver skoen lidt fleksibilitet i bagenden uden at gå på kompromis med stivheden i forenden. Læs mere om Torbal her. Topmodellen i serien hedder SH-M200.

Hvorfor vælge en sko fra Enduro Trail-serien? Du skal vælge denne serie hvis du ønsker en mere alsidig sko, som giver god performance men som er mindre stive end rene konkurrencesko og derfor også er til at holde ud at gå rundt i.

I Enduro Trail serien findes disse modeller:

Læs mere om Enduro Trail skoene her.

Shimano Gravity

Gravity-serien fra Shimano er en relativt ny serie. De to modeller AM9 og AM5 har mulighed for kliklås mens AM7 har flad sål. Gravity-serien foretrækkes især af downhill-ryttere og er særligt egnet til den noget mere aggressive stil. Designmæssigt minder de meget om typiske “skatersko” som man ofte ser BMX-ryttere bruge og mens AM9 og AM7 er rettet mod donwhill og all-mountain ryttere, så er AM5 da også rettet mod BMX.

Hvorfor vælge en sko fra Gravity-serien? Du skal vælge denne serie hvis du ønsker den perfekte sko til aggresiv kørsel som fx. downhill.

I Gravity serien findes disse modeller:

  • AM9
  • AM7
  • AM5

Læs mere om Gravity skoene her.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes